Vrolijke of warme kleuren en elegante patronen brengen sfeer in elk interieur. Ben je op zoek naar authentieke zonwering die geschikt is voor elke ruimte in huis? Plissé gordijnen zijn niet alleen een trendy raamdecoratie maar ook nog eens handig voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Van milde tot kleurrijke pasteltinten, voor elk interieurtype vind je wel een plissé gordijn dat zich voegt naar jouw badkamerstijl!

Raamdecoratie badkamer: kleuropties en patronen

Niet alleen de kleuropties zijn in grote mate variabel, je kunt ook kiezen uit plissé gordijnen met allerlei verfijnde patronen. Met een plissé gordijn op maat kies je voor elegante raamdecoratie dat past bij diverse interieurstijlen, of je nu een retro, landelijke of Aziatische badkamer hebt. Maar ook voor een industriële look zijn donkere tinten een stijlvolle optie als raamdecoratie badkamer

Baden in licht

Licht vinden we allemaal belangrijk en het raam in de kamer kun je zien als een indirecte lichtbron. De aankleding van ramen met plissé gordijnen zorgen voor een prachtige combinatie van licht, kleur en vorm. Transparante plissé gordijnen onthullen de schoonheid wanneer het zonlicht erop valt en creëren warme lichteffecten wanneer de lijnen in de geplooide stof zichtbaar worden. Kies je eigen accenten met een plissé gordijn op maat en geniet van elegante raambekleding in de badkamer!

Plissé gordijnen badkamer: transparant of doorschijnend?

Een transparant plissé gordijn is vaak de aangewezen variant met een decoratief doel. Overdag profiteer je van het zachte licht en kun je duidelijk de buitenwereld zien. 's Avonds echter bieden transparante plissé gordijnen minimale privacy. Doorschijnende modellen zijn daarentegen iets dikker. Omdat een plissé gordijn decoratief, functioneel en ruimtebesparend tegelijk is, zullen doorschijnende plissé gordijnen op maat een ideale aanvulling zijn op je badkamer: overdag zorgt het zonlicht voor een aangename sfeer en 's avonds is het een betrouwbare raambekleding voor privacy.

Raamdecoratie badkamer: voorkom schimmelgroei

In de badkamer is het van belang dat je plissé gordijnen gebruikt die specifiek bestand zijn tegen vochtontwikkeling. Deze uitvoeringen zijn zo gemaakt dat ze vocht afstoten, waardoor waterdamp en vocht nauwelijks vat hebben op de gordijnstof. Schimmelgroei wordt op deze manier voorkomen. Toch blijft regelmatig ventileren belangrijk om ervoor te zorgen dat de plissé gordijnen goed kunnen drogen. Plissé gordijn kun je eenvoudig afdrogen. Dit is een handige eigenschap als je uit voorzorg het gordijn handmatig wil afdrogen, omdat deze dicht bij de douchecabine hangt en veel vocht opvangt.